پتک و چکش – خدمات تخریب بتن، کرگیری بتن، برش بتن، کاشت میلگرد و اجاره هیلتی و ابزار

کاشت میلگرد

ممکن است در طول دوره احداث یک سازه بتنی، به دلایل متفاوتی اعم از اصلاح یا تغییرات در نقشه اجرایی و یا حتی در دوره‌ی بهره برداری و نیاز به گسترش سازه بتنی، لازم باشد در بتن موجود میلگردی با سایز مشخص کاشته شود. در واقع کاشت میلگرد یا آرماتور از روش‌‌های تقویت سازه‌های بتنی است که در کنار اجرای طرح های مقاوم سازی این امکان را به ما می‌‌دهد تا بتوانیم به ‌راحتی تغییرات صورت گرفته در نقشه ‌های اجرایی را پیاده سازی نماییم. با استفاده از روش کاشت میلگرد، این قابلیت فراهم می شود تا اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزا و سازه های فولادی به سازه های بتنی موجود صورت گیرد.

کاشت میلگرد در بتن یکی از مهم‌ترین تحولات در صنعت ساخت‌وساز است. کاشت میلگرد در بتن به‌عنوان یک روش اقتصادی و نسبتاً سریع مزایای زیادی دارد. از روش کاشت میلگرد جهت استحکام فونداسیون و ستون‌ها استفاده میگردد، برای نصب صفحه فلزی در اجرای نما کاربرد دارد و حتی بخش‌هایی مثل دیوار برشی، تیر و ستون را به سازه اضافه می‌کنند.

در روش قدیمی کاشت میلگرد، بخشی از سازه تخریب و به دلیل ضربه و لرزشی که حین تخریب به بتن وارد می‌گشت، استحکام بتن کاهش پیدا می‌کرد. در روش‌های جدید سازه بتنی در مکان و فاصله‌های مشخص بتن طبق استاندارد سوراخ شده و میلگرد‌ها به بتن متصل می‌شوند. کاشت میلگرد در بتن با چسب کاشت میلگرد صورت میپذیرد.

تلفن‌های مشاوره

هدف از کاشت میلگرد:

  • اتصال المان جدید سازه ای به ستون موجود
  • کاشت میلگرد در ستون جهت اجرای شمشیری راه پله
  • اتصال تیر بتنی در ستون اجرا شده
  • امتداد ستون در جهت ستون موجود
  • اضافه کردن کنسول در ساختمان
  • اصلاح محل و جابجایی ستون بر روی فنداسیون

امروزه به دلیل عملکرد عالی کاشت میلگرد در مبحث مقاوم‌ سازی سازه‌ ها، روش‌ های دیگر تقویت سازه کم اهمیت‌ تر شده‌ اند.

مزایای استفاده از روش کاشت میلگرد:

  • امکان تغییر ابعاد فنداسیون‌ در جداره‌ های داخلی و خارجی
  • امکان تبدیل فنداسیون‌ منفرد به نواری و نواری به حالت گسترده
  • امکان ساخت دیواره‌های جدید و گسترش ساختمان بدون نیاز به تخریب
  • با استفاده از کاشت میلگرد می‌توان تیرهای کنسولی را گسترش داد.
  • جهت تغییر کاربری ساختمان ‌ها مثلاً از مسکونی به تجاری بهترین و مقرون به صرفه ‌ترین روش استفاده از کاشت میلگرد است
  • می‌ توان با روش کاشت میلگرد از تخریب دیوارهای سست شده در ساختمان ‌های قدیمی جلوگیری کرد.

روش کاشت میلگرد

کاشت میلگرد در بتن شامل چند مرحله است که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم:

۱- ایجاد سوراخ:

در مرحله اول کاشت میلگرد ابتدا باید حفره‌ای متناسب با نوع میلگرد حفر گردد؛ یعنی این حفره باید از نظر میزان عمق، اندازه میلگرد و نوع کاربرد طراحی و ایجاد شود. متخصصان برای این کار از استانداردهای موجود و نرم‌افزارها استفاده می‌کنند تا دقت کار را بالا ببرند. بعد از اینکه جای سوراخ و ابعاد آن تعیین شد، با استفاده از دریل یا دستگاه مغزه گیری، محل مشخص‌شده را سوراخ می‌کنند. به طور معمول سایز قطر سوراخ حفر شده باید دو شماره بزرگتر از سایز میلگرد باشد.

۲- تمیز کاری سوراخ حفر شده:

حالا باید این سوراخ به‌خوبی تمیز و هرگونه آلودگی، ماده روغنی و ذرات دیگر از آن حذف شود. به خاطر داشته باشید که مرحله تمیزکاری مهم میباشد و هنگام تست کشش نقش آن بسیار تاثیر گذار توصیف شده است. چرا که همین عملیات به ظاهر ساده، می‌تواند بر کل فرایند کاشت میلگرد تأثیر بگذارد. بهتر است برای تمیزکاری حفره از سیستم‌های دمنده و فرچه دوار استفاده کنید و سه مرتبه این کار را انجام دهید تا سوراخ کامل پاک‌سازی شود.

۳- تزریق چسب کاشت میلگرد:

بعد از اینکه حفره‌های ایجادشده به طور کامل پاک‌سازی شدند، باید چسب مناسب در محل حفره تزریق شود. اگر چسب مورد نظر شما نیاز به اختلاط داشت، باید آن را از قبل آماده و حدود دو سوم از فضای حفره را از انتهای سوراخ با چسب پر کنید. برای اینکه از اختلاط درست رزین و هاردنر مطمئن شوید، پس از نصب اپلیکاتور بر روی چسب کاشت میلگرد باید حدود ۱۰ سانت اول چسب را بر روی مقوایی تخلیه کنید. حال فرایند تزریق چسب درون حفره را آغاز نمایید.

۴- کاشت میلگرد در حفره:

در این مرحله نوبت وارد کردن میلگرد درون حفره است. میلگردها بایستی تا آخرین نقطه‌ای که برای عمق استاندارد آن‌ها در نظر گرفته ‌شده، به داخل حفره فرو بروند. البته حواستان باشد که میلگرد باید به صورت دورانی وارد سوراخ گردد تا تمام چسب درون سوراخ بر روی سطح مقطع میلگرد آغشته شود. در این مرحله باید مراقب باشید که میلگرد داخل بتن تکان نخورد. بعد از قرار دادن میلگرد در حفره کمی صبر کنید تا گیرش چسب کامل شود.

سوالات متداول

کاشت میلگرد را به چه منظور انجام می‌دهند؟

جهت افزودن سازه بتنی جدید و یا اتصالات فلزی به سازه بتنی قدیمی از روش کاشت میلگرد یا بولت استفاده می کنند. همچنین با استفاده از عملیات کاشت میلگرد امکان اصلاح نواقص اجرائی یا عملیات مقاوم سازی ساختمان‌ها فراهم میگردد.

جهت کاشت میلگرد لازم است سوراخ با چه قطری را در بتن حفر کنیم؟

برای کاشت میلگرد در بتن ابتدا لازم است بوسیله‌ی دریل سوراخی ۴ تا ۶ شماره بزرگتر از سایز میلگرد ایجاد کنیم. مثلا برای میلگرد ۱۶ میلیمتر سوراخی به سایز ۲۰ میلیمتر حفر میکنیم یا برای میلگرد ۳۰ لازم است سوراخ ۳۸ میلیمتری در بتن ایجاد کنیم.

نحوه‌‌ی کاشت میلگرد در بتن چگونه است؟

بعد از حفر سوراخ مناسب داخل بتن ابتدا باید بوسیله‌ی فرچه و دمنده داخل سوراخ را از گرد و غبار و تکه های خورد شده ی بتن زدود، عمل فرچه و بادگیری دوبار تکرار میشود.

سپس با استفاده از گان تزریق، دو سوم از سوراخ را با چسب کاشت میلگرد پر میکنیم، توجه داشته باشید قبل از تزریق چسب داخل سوراخ، ۱۰ سانتی متر اول از چسب را بر روی مقوایی تخلیه کنیم تا از اختلاط دو جزء درون اپلیکاتور مطمئن گردیم. بعد از این میلگرد را به صورت چرخشی وارد حفره کرده تا میلگرد کاملا آغشته به چسب شود و هوای درون سوراخ خارج گردد، بسته به نوع چسب بین سه دقیقه تا نیم ساعت فرصت تنظیم میلگرد را داریم و بعد از ۷ تا ۲۴ ساعت همچنان بسته به نوع چسب و دمای هوا، قابل بار گذاری میشود.

آیا میتوان برای سوراخکاری جهت کاشت میلگرد در بتن مسلح از دریل استفاده نمود؟

با وجود میله‌های فولادی، بتن در برابر فشار مقاوم می‌شود و در اثر فشار و ضربه از بین نمی رود. به همین دلیل است که سوراخ کاری بتن مسلح کار دشواری است و با مته های معمولی انجام نمی شود. بنابراین، در بتن های مسلح از روش کُرگیری یا مغزه گیری برای سوراخکاری بتن استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *